Till minne av San Kerguv som gav sitt liv i striden mot kobolderna,

drakarna och halvdrakarna där han seglade bort Bahamut, Platinumdragen.

Brev till rp

 

Mäster Nylas

 

Gnollerna har visat sig vara ytterst hjälpsamma i vår kamp att återställa den naturliga balansen. Med åkallandet och befriandet av Mirad så hoppas jag vi har demostrerat att planen kommer att fungera -

bara vi också hittar kniven. Ceremonin att befria Mirad har också startat en pandemi i dessa trakter som haft en stark påverkan på ekosystemet. Kobolderna har tvingats migrera från sina hålor och verkar nu

gå ihop i en enda stor klan för att överleva. Jag tänker ta tillfället i akt och erbjuda dem lite hjälp. Du finner mig vid deras samlingsplats där floden möter havet.

 

Nyckel:

Vägen framåt kräver mod 
Gjut en nyckel gjord av 
Först då ni er bevisa får
Och bli starkare än igår

 

 

Världens historia kortfattat:

 

 1. Sedan livets begynnelse har alla levande varelser levat i total harmoni med varandra och gudarna. Alla gudabarn-raser (vårt namn för alla varelser i D&D som har en gud att be till) bodde under utan på planeten Gartam där de följde gudarnas lag och inget annat. Alla förrutom Alverna - gudarnas käraste barn. Alverna bodde på ytan där de fick gå under samma himmel och dricka från samma källor som sina älskade skapare. Människorna, dvärgarna och alla de andra impulsiva och mer kaotiska raser var isolerade i sina säkra hålor under jord, där gudarna kunde njuta utav deras dyrkan utan att känna skulden för allt hemsk som skulle vänta dem på ytan. En dag började rykten spridas bland människorna. Vart de kom ifrån vet ingen, trots att man har sina misstankar, men sakta började människorna prata om ytan och möjligheterna till ett liv där de gör sina egna val. Ett liv där de bygger sin egen framtid. Till en början sympatiserade många av gudarna med människornas länktan till ett eget liv - ty det var från gudarna själva som denna känsla att skapa och upptäcka hade ärvts. Raserna under jord fick över tid kontakt med varandra men det var först när de började gräva uppåt som som motståndet började på riktigt.
   
 2. Garandiel, den högste av gudarna, steg in i människokonungarnas sal och varnade sina barn att lägga ned spadar och hackor. Han straffade människorna genom att ta konungarnas döttrar och söner som gisslan. Garandiels röst ekade genom hela underjorden när han talade.
   
  "Om ni fortsätter längst denna väg väntar endast död och olycka. Bröder och systrar kommer att döda varandra över smulor, och mödrar och fäder kommer att sälja sina barn till våldets kvarn för att skörda deras benmjöl. Jag tar därför era förstfödda - inte för att skada dem - utan för att skydda dem."
  Men gudarna visste redan att det var hopplöst att stoppa människan. Det låg i människans natur att sträva framåt - för det var så gudarna hade skapat dem, och en revolt var omöjlig att stoppa. En hopplös revolt som såg förlust efter förlust för de underjordiska gudabarnen. Men någonting hände. En sympatisk pantheon växte fram bland gudarna och de lånade rebellerna sina krafter. Revolten nådde ytan och inom spannet av några år så hade även de lojala alverna anslutit sig till rebellernas sida. Det är först efter 100 år av krig som rebellerna fann sin seger och först då som den skriftliga historien började. Garandiel och de andra gudarna som motarbetat rebellerna blev bortseglade och en ny era för alla gudabarn väntade. En lysande och gyllene era. En era av erövring, våld och död. En era av upptäckt, kärlek och liv. Det är hundra år efter segern som vår historia börjar. Två hundra år efter Uppkomsten.
   
 3. För enkelhetens skull så kan ni välja mellan alla gudar och raser som finns i forgotten realms, vilket betyder att karaktärerna ni redan skapat fungerar utmärkt. Om ni skulle vilja rerolla en karaktär går det också bra. Jag kommer ge er en separat historia för er ras på denna planet där ni kan vara med och bestämma lite olika detaljer etc om ni skulle vilja. Ni har total frihet till era karaktärers backstory och jag kommer att anpassa världen så att era karaktärer får plats och har rötter i den. Som setting så siktar jag lite mer på vad jag er som Arcane punk. Alltså hints av vanlig och magisk vetenskap. Detta kommer vara sällsynt då det är skövlad teknologi från den forna civilisationen på ytan, så den kommer vara sällsynt att få tag på. Åtminsotne i fungerande tillstånd. Saker som dvärgars luftskepp samt "matchlock"-gevär finns i världen och är väldigt åtråvärda bland rika och mäktiga.