Efter köp kommer ett separat mail med länkar till två PDF:er; en vacker högupplöst version och en smidig låg upplöst version. Detta mail skickas i samband med att din order paketeras och kan därför ta nästan lika lång tid som den fysiska frakten.

Eon är ett fantasy rollspel fyllt av smutsig realism med fantastiska inslag. Det är en värld som trots drakar, häxmästare, vandöda fasor och gudar känns trovärdig. Det är en värld av gråskalor. Det finns ingen absolut ondska och det finns ingen absolut godhet. Det finns individer, deras handlingar och dess konsekvenser.

Detta är den fjärde utgåvan av rollspelet Eon. Helt nyskriven och reviderad med nya illustrationer och en uppdaterad regelmotor. Spelet är kompatibelt med tidigare utgivet material knutet till spelvärlden Mundana - den största och mest genomarbetade spelvärlden i svensk rollspelshistoria.

Se filmen som förbereddes till Eon IV:s crowdfunder (som avslutades 31 maj 2014) här.

Eons historia
Den första utgåvan av Eon kom 1996 och den senaste versionen, Eon IV, har varit under utveckling under tre års tid och är den första utgåvan som byggs kring en helt ny regel kärna men som ändå ligger nära den tidigare utgåvans känsla och stämning. Regelverket har slimmats och polerats för att göra det mer snabbspelat men utan att förlora djupet och detaljnivån.

Eons tidigare styrkor har förstärkts medan dess svagheter har minimerats eller tagits bort. Rollspelet är kompatibelt med tidigare utgåvor och de mer än 40 tilläggs böcker som publicerats till Eons kampanj värld Mundana. Alltjämt ligger fokus på att skapa en upplevelse av en levande spelvärld som känns genomtänkt, trovärdig och fungerande. Det finns inget gott och ont utan det är en värld av gråskalor. Det är fantasy som ligger mer på nivå med Game of Thrones än Sagan om Ringens svartvita värld.

Eon IV öppnar för en spelupplevelse som gör det möjligt för många fler olika typer av rollspel och i mer varierande miljöer än bara äventyrande och skattletande i generiska fantasy länder.